ПроменЛогоил ли се е начинът на обучение от времето на Възраждането насам?

Да, килийните и взаимни школа отдавна са забравени, а интерактивните дъски са заменили панакидата и пачето перо. Но традиционният подход, налагащ научаването на готови знания, все още се прилага в съвременния стереотип на образование.

   Този курс цели да промени закостенелите методи на обучение, давайки на учениците необходимите знания за отлично представяне на изпитите и матурата по БЕЛ, но същевременно - и свобода – да откриват скритите послания на художествените текстове, да формират собствени хипотези и да ги аргументират не само в писмени текстове, но и в свободни дискусии. Поставя се акцент върху грамотността - подробно обяснените правила за езиковите норми в съвременния български език са съпроводени с упражнения и тестове за самоконтрол. Необходимите първоначални знания, придобити от училищния курс на обучение, се развиват на базата на задълбочена дистанционна подготовка, която разширява и дообогатява усвоените умения.

   С помощта на уеб базирани технологии и мултимедийни продукти, както и посредством консултации с висококвалифициран преподавател, зрелостниците ще овладеят:

  • литературните компетентности, заложени в програмата по литература за 11. и 12. клас;
  • ключовите знания за общия художествен и литературен процес и за основни литературни понятия, факти и явления;
  • уменията за създаване на собствен аргументативен текст;
  • прилагането на книжовните норми в съвременния български език.

 

"Светът се осветява от слънцето, а човекът - от знанието."  

Начало на курса: 01.09.2016 г.

Край на курса: 11.05.2017 г.

Дата на последна редакция: 27.01.2017 г.